Wat doet Groene Daken Bollenstreek

DSC_0123

Wat doet GroenedakenBollenstreek?

De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groen dak. GroenedakenBollenstreek ‘ontzorgt’ inwoners én bedrijven bij de subsidieaanvraag, de aanleg van een groen dak en de bijbehorende financiële afwikkeling*. Wij kijken of je dak geschikt is voor een groen dak en geven aan wat de kosten zijn (met aftrek van de subsidie). Na akkoord op de offerte maken we een afspraak voor aanleg. Na aanleg betaal je het totale factuurbedrag, het subsidiebedrag krijg je terug van de gemeente.

* Een eis van de gemeente eist is dat de afmelding van de subsidieaanvraag door de inwoner zelf gebeurd. We ondersteunen daarbij zovel mogelijk

GroenedakenBollenstreek zorgt dat je aanvraag voldoet aan de voorwaarden van de gemeente en brengt bewoners uit de wijken bijeen zodat zij samen kunnen  profiteren van schaalvoordeel.

Wijkaanpak
We kiezen voor een wijkgerichte aanpak, waarbij wordt gestimuleerd dat zoveel mogelijk inwoners uit de wijk meedoen: hoe meer deelnemers met dezelfde klus (bijv 6x een carports of schuur), hoe goedkoper per deelnemer. Misschien zijn er in jouw wijk al groene-daken initiatieven genomen; kijk hiervoor bij de initiatieven in jouw wijk.

Nieuw initiatief?
Als je een nieuw initiatief in jouw wijk of straat wilt starten, laat dat ons dan weten. We nodigen je van harte uit om op deze site meer over jouw initiatief te vertellen.